print
Podul Minciunilor
monumente si muzee
Piata Mica, Sibiu

Legenda spune ca acest pod scartaia de fiecare data cand cei care treceau spuneau o minciuna, amenintand sa se rupa daca minciuna era foarte mare. Acum puteti sa mergeti linistiti pe el, chiar daca spuneti minciuni. E greu de crezut ca asfaltul va reusi sa scoata un scartait cat de mic.

Turnul Sfatului
monumente si muzee
Piata Mare nr. 1, Sibiu

Daca in trecut a avut intrebuintari dintre cele mai diverse: inchisoare, muzeu, punct de observatie a incendiilor si depozit de cereale, astazi e gol, golut. Se poate urca pana in varf unde se gaseste un telescop prin care puteti admira orasul si spiona oamenii din piata contra unei sume modice de 50 bani.

Intrare: 2 RON

Casa Haller
monumente si muzee
Piata Mare nr. 10, Sibiu, jud. Sibiu

Ajunsi in Piata Mare, unul dintre locurile in care puteti sa va trageti sufletul in fata unui pahar cu ceva, dupa preferite, este terasa din fata Casei Haller. 

Primaria Municipiului Sibiu
monumente si muzee
Str. Brukenthal nr. 2, Sibiu

Una dintre cladirile care va va atrage, cu siguranta, privirea odata ajunsi in Piata Marea este cea care adaposteste Primaria Municipiului Sibiu, construita la inceputul secolului XX.

Biserica Parohiala Romano-Catolica
biserici
Piata Mare nr. 3, Sibiu

Vecina cu Primaria, aceasta biserica a fost construita de calugarii iezuiti in secolul al XVIII, in stil baroc vienez timpuriu. Se poate vizita zilnic, iar inauntru veti putea admira vitraliile ferestrelor, o fresca reprezentand-o pe Maria cu Pruncul realizata in 1777 si confesionalele in stil baroc.

Palatul Brukenthal
monumente si muzee
Piata Mare nr. 4-5, Sibiu

Fosta resedinta a baronului Samuel von Brukenthal a fost transforamata intr-unul dintre cele mai importante muzee de arta din Romania. 

Intrare: 12RON

Biserica Ursulinelor
biserici
Str. General Magheru nr. 38, Sibiu

Cu un exterior in stil gotic si un interior decorat in stil baroc, aceasta biserica a fost reconstruita de maicile Ursuline dupa ce, inainte, a apartinut pe rand dominicanilor si lutheranilor.

Zidul Cetatii
parcuri
Strada Cetatii, Sibiu

Zidul ce isi pastreaza aspectul din a doua jumatate a secolului al XV-lea poate fi admirat fie de pe strada Cetatii, fie din spatiul verde special amenajat de cealalta parte a sa. Daca alegeti varianta stradala, puteti sa vedeti mai bine cele 3 turnuri de aparare construite in stiluri diferite: Turnul Dulgherilor, Turnul Olarilor si Turnul Archebuzierilor.

Muzeul de Istorie Naturala
monumente si muzee
Str. Cetatii nr. 1, Sibiu

Muzeul de Istorie Naturala gazduieste din decembrie 2007 cea mai moderna expozitie de istorie naturala din Romania. Va zic din auzite, eu l-am admirat numai din exterior.

Intrare: 8RON

Casa Bethlen
monumente si muzee
Str. Mitropoliei nr. 13, Sibiu

Daca ajungeti sa va plimbati pe strada Mitropoliei veti observa, cu siguranta, casa Bethlen datorita cariatidelor ce stau de o parte si alta a usii de la intrare. De aceea i se mai spune si "Casa cu Cariatide" sau "Micul Palat" pentru ca incercat sa preia anumite motive arhitecturale ale  Palatului Brukenthal.

Pasajul scarilor
monumente si muzee
Pasajul Scarilor, Sibiu

Pasajul scarilor face legatura dintre Orasul de Sus si Orasul de Josprin doua ramificatii de scari si arce care inconjoara zidurile cetatii din jurul Bisericii Evanghelice.

Casa calfelor
monumente si muzee
Piata Huet nr. 3, Sibiu

Prin casa a calfelor situata in afara granitelor Germaniei, Frantei si Elvetiei si gaseste aici, in Sibiu, in apropierea pasajului cu scari si Bisericii Evanghelice. O veti recunoaste dupa stalpul de lemn plin cu scule si cuie infipte in el.

Biserica Evanghelica
biserici
Piata Huet nr.1, Sibiu

Una dintre cele mai impresionante cladiri din Sibiu, Biserice Evanghelica  "Sf. Maria" este dominata de turnul central, al doilea ca inaltime din Transilvania, dupa cel din Bistrita. Daca vreti sa va luati la intrecere cu raul de inaltime (cei care-l aveti) incumetati-va sa urcati scarile turnului. Veti vedea de ce spun asta. Privelistea de sus merita incercarea.